Kulki gryczane i nadziewana kurka - Buckwheat balls and stuffed chicken

Poszłam za ciosem i po kulkach ryżowych wypróbowałam kulki z kaszy gryczanej. Mój synek który nie lubi kaszy wcinał i mruczał haha więc chyba były pyszne.
Obiad prezentował się tak.


Do przygotowania kurczaka potrzeba:
piersi
marchewkę
ulubione przyprawy

Do przygotowania kulek:
ugotowana kasza gryczana
siemię lniane
kasza manna

Startujemy.
1.
Marchewkę siekamy drobno lub robimy długie paski i przyprawiamy wg uznania.
2.
Faszerujemy piersi i podpiekamy na patelni. Następnie dolewamy wody i dusimy je.


3.
Kroimy piersi ostrożnie i układamy na blaszce do pieca.


4.
Kaszę, siemię lniane i kasze mannę ( dodajemy dla konsystencji) mieszamy i lepimy kulki , po czym smażymy je na oliwie.

5. 
Wszystko razem siup do pieca .

Jemy 


-----------------

After rice balls time for buckwheat balls.

For the chicken we need:
chicken breast
carrot choppedor finely sliced
favourite spices

For the balls we need:
buckwheat
linseeds
semolina

Let's start:
1. 
We stuff breast with chopped carrot and spices.

2. 
Fry breast on olive oil and than add some water to pan and simmer it for a while.

3.
Cut the breast and put them on baking tray.

4.
Buckwheat, linseeds and semolina put together mix with your hand and form balls.
Fry it .

5.
All together put on baking tray and put to oven.

6.
Serve.