Mój batonik śniadaniowy - My very own breakfask bar (A+)

Jeżeli zwykły talerz z suszonymi owocami nie pomaga a pokusa rośnie trzeba zaopatrzyć się w batonik śniadaniowy własnej roboty.
Używamy tych samych składników zalecanych jak daktyl, śliwka i rodzynka. Dodajemy miód polecany dla grupy krwi A, a bazę będą stanowiły płatki kukurydziane , które znajdują się w grupie produktów neutralnych, więc można a co !!!


Potrzebujemy:
suszone owoce
płatki kukurydziane 
miód

Podgrzewamy miód w garczku. Gdy jest ciepły dorzucamy owoce i płatki . Zdejmujemy z ognia i czekamy aż nie będzie parzył abyśmy mogli uformować kulki.






-----------

When dried fruit is not working I will recommend breakfast bar.

We use:
dried fruit (prunes, raisins, dates)
corn flakes
honey

Heat up honey, When it is warm add fruit and flakes. Mix and take off the hob. When it's not to hot use your hands and create balls.
And ready !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz