Wegetariańska Lasagne - Veg Lasagne ( A+ diet)

Kto by nie kochał lasagne?
Zawsze myślałam że lasagne to mięsna uczta , ale ale okazuje się że wegetariańska też może być wyśmienita. Sama byłam zdziwiona jakie to było pyszne. Szczerze zastanawiam się czy nie byłoby dobrze powtórzyć tego na śniadanie.
Naprawde z czystym sumieniem polecam !


Potrzebujemy:
cukinię
cebulę
paprykę żółtą
pomidora
sól
pieprz
mozzarelle
przyprawę suszone pomidory do dekoracji

Przyznam robiłam dwie lasagne w tym samym czasie. Jedna dla mnie druga dla mięsożercy mojego męża . Jego lasagne oprócz moich składników zawierała mięso mielone i przecier pomidorowy.

I jak to zrobić?

1.
Z cukinii przy pomocy obieraczki do warzyw robimy podłuzne wstążki.
2.
Układamy cukinię w taki sposób
3.
Smażymy cebulę, paprykę i pomidora z ulubionymi przyprawami.
4. 
Układamy warstwowo grillowane warzywa, mozzarella, warzywa, mozzarella i potem zamykamy cukinią  lasagne.


5.
Zapiekamy w piecu .


6.
Dla mięsożerców pomiędzy warzywami z mozzarellą dodajemy przesmażone mięso mielone i przecierem pomidorowym.
serwujemy 
-----------------------------------
Who wouldn't love lasagne?
I was always thinking that lasagne is dish with meat, but suddenly it can be as well made without it and it can be tasty.
I have to say I was surprised how good it was, and I am seriously thinking of making it again :)
I can really say : I RECOMMEND!!!

WE NEED:
zucchini
onion
yellow pepper
tomato
salt
pepper
mozzarella
spices for decoration ( I used dried tomato mix)

I must admit I have been making two lasagne at the same time. One was for me made with veg and the other one I made the same was but in between the veg I put fried mince meat with tomato pure. 

HOw?



1.
We are making long ribbons from zucchini.
2.

We put zucchini the way showed on the 3rd picture.
3.
Fry onion, pepper and tomato with favourite spices.
4. 
We put layers of grilled veg, mozzarella, veg, mozzarella and we close our lasagne
5.
Bake in oven.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz