Nietypowa propozycja.
Znów kurcze pieczone.
Tym razem w całości opieczony na butelce piwa.
Fajnie wygląda prawda?
Potrzebujemy:
Kurczaka
butelkę piwa
przyprawy ( sól , pieprz, gyros i inne ulubione)
Do podania :
groszek zielony
sałata
pomidory
Zaczynamy:
Marynujemy naszego kurczaka w ulubionych przyprawach. Najlepiej dzień wcześniej.
Do butelki piwa sypiemy sól, i nabijamy kurczaka.
I pieczemy . Kurczaka kilowego 1 godzine, jeżeli ma 1,5 kg to pieczemy 90 minut.
Na sam koniec połozyłam kurczaka razem z butelką żeby przypiekł się z każdej strony.
Podałam z mushy peas , sałatą i pomidorkiem.
---------
Unusual proposal.
Baked gee again.
Baked on beer bottle.
Nice , isn't eat?
We need:
whole chicken
beer
fav spices( salt, pepper, grill spice and other of your choice)
For serving:
mashy peas
lettuce
tomato
Start:
Marinate chicken in spices ( even one day before eating).
To the beer bottle put some salt .
Place chicken on the bottle.
1 kg chicken bake for 1 hour , 1,5 kg for 90 minutes.
I put the chicken lying fer moments before serving so that it will have lovely color each side.
I served with mushy peas and salad made with tomato lettuce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz