Losoś na pierzynce otulony sosem koperkowym (A+)

Dzisiaj przedstawiam przepis na łososia zrobiony zgodnie z moja grupą krwi.

Składniki:

łosoś
makaron ryżowy
orzeszki ziemne
sos sojowy
oliwa z oliwek
jogurt naturalny
czosnek
koperek
sól pieprz
papryka czerwona przyprawa

Sposób przygotowania:

1. Przygotowuję sos koperkowy. 5 łyżek jogurtu naturalnego, sól , pieprz, słodka papryka,koperek i 2 ząbki czosnku mieszam . Tak przygotowany sos koperkowy wkładam do lodówki zeby smaki sie przegryzły.

2. Łososia przyprawiam solą i pieprzem i wstawiam do rozgrzanego pieca na kilka minutek.

3. Rozgrzewam oliwę z oliwek dorzucam orzeszki ziemne i makaron ryżowy i lekko podgrzewam go na patelni .

4. Układam na talerzu i polewam sosem sojowym.

5. Zajadam .












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz