Moroccan Chicken - Marokańskie kurcze

Przepis na podobną potrawę dodałam jakiś czas temu , ale tym razem troszkę dodałam i postanowiłam ze modyfikacja zasługuje na publikację.



Potrzebujemy:
piersi z kurczaka
mąka kukurydziana
cebula
czosnek
papryka czerwona
marchewka
oliwki
rodzynki
orzeszki ziemne
sos sojowy
cytryna

Do podania:
Jalapeno
jogurt naturalny
kus kus
soz z cytryny
kolendra
kardamon

Jak?
1.Obtaczamy kurczaka w mące kukurydzianej i smażymy ąz do uzyskania złotego koloru.
2.Na innej patelni podsmażamy prawie bez tłuszczu cebulę, czosnek, paprykę czerwoną i marchewkę 
3.Podlewamy wszystko sosem sojowym i sokiem z cytryny, wrzucamy oliwki, orzeszki i rodzynki.
4.Na koniec wrzucamy wcześniej podsmażonego kurczaka.

5.Kus kus zalewamy wrzątkiem z dodatkiem soku z cytryny, kardamonu i kolendry.
6.Całość serwujemy z jogurtem naturalnym i ostrymi papryczkami jalapeno.








---------

I have been making moroccan chcken while ago, but I modified a bit last recipe, and I decided that it is good enough to show You.

We need:
chicken breast
corn flour
onion
garlic
red pepper
carrot
olives
raisins
peanuts
soy sauce
lemon juice

Additional:
natural Yogurt
jalapeno
kus kus
lemon juice
cardamons
coliander


Start:
1.Cover chicken breast in corn flour and fry until golden.
2.On other pan fry onion, garlic, pepper and carrot.
3.Add soy sauce and lemon juice, after olives, peanuts and raisins.
4.On the end add chicken (fried before).

5.Add boiling water, lemon juice , kardamon and coliander to kuskus.
6.Serve with jogurt and jalapeno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz