Paqueńa Paella (A+)

Jestem wielbicielką hiszpańskiej Paelli nie da się ukryć. Dzisiaj na szybkości przygotowałam sobie malutką paelle do pracy. Dość szybko się ją przygotowuje.


Potrzebujemy:
kilka muszli
gałązka brokuły
pół pomidora
ryż
soczewica
przyprawa grys chilli i wędzona papryka

Jak?
Smażymy muszle, brokuły i pomidora. Dodajemy ryż i soczewicę i prażymy dalej. Zalewamy wodą i mieszając trzymamy na gazie aż ryż zmięknie i zacznie przywierać do dna patelni. Dalejmy przyprawy i już.



Powiem szczerze że mogę jeść paellę cały dzień , każdego dnia . MNIAM

---------------------

I am fan of Paella , I can't denied. Today I prepared small one for wotk, very fast.

I used:
mussles
broccoli
half tomato
rice
red lentils
smoked paprica
crumb chilli

Fry mussles, broccoli and tomato. Add rice and lentills and fry further. Add water nad spices. Keep cooking until rice is soft and will start sticking to the bottom.
Serve.


I can eat paella all day, everyday.