Chicken Nachos (A+)

Danie pochodzące z kuchni meksykańskiej. Pierwsze raz zabrał mnie na nie mój obecny mąż. Tak sie najedliśmy że trzeba było nas toczyć.
Ja robię wersje trochę zdrowszą i taka która nadaje sie dla diety grupy krwi A.

Pokarze wam dwie wersje, jedna moja a druga dla męża który nie wyobraża sobie słowa dieta.



Potrzebujemy :
Piersi z kurczaka
por
miód
sos sojowy
puszkę fasolki chilli
sałata
galapenos czerwone
jalapenos zielone
kwaśna śmietana
ćwiartka cytryny

Dla wersji wzbogaconej:
nachosy
ser żóty 
guacamole

Startujemy:
1. Fasolkę wrzucamy do garczka i podgrzewamy.
2.Kurczaka kroimy i smażymy z porem na oliwie z dodatkiem sosu sojowego i miodu.



3.Wersje wzbogacona. Do pieca wrzucamy nasze nachos z serem żółtym i zapiekamy.


4. Gdy kurczak jest upieczony, fasolka ciepła a ser na nachos roztopiony podajemy.
Jako sosy guacamole i kwaśna smietana.
Jalapenos na samą górę.

Smacznego


-----------------------
Meal is typical mexican food. First time I tried it long time ago with my hubby. We were soooo full after that we had to carry ourselves home.
At the moment I am doing it more healthier and good according to my diet prefferences.
I will show You both options, one mine and other for my husband who doesn't want to hear word DIET.

We need:
chicked breast
leeks
honey
soy sauce
chilli beans in can
lettuce
galapenos red
galapenos green
sour cream
lemon 1/4

Rich version:
nachos
cheese
guacamole

Start:
1.Warm up chilli beans.
2.Fry leeks with chicken on olive oil with soy sauce and honey.
3.For rich version : Put nachos in oven and top them with cheese.
4.When chicken is fried, beans warm and cheese melted serve.
5.For dressing guacamole and sour cream.
6.Jalapenos on top .
ENJOY